Bauhaus Up! 1909-2019

 

A Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kara, a RIPPL a 2018-19-es tanévben a Bauhaus megalapításának 100. évfordulóját ünnepeli. Kiállításokon, előadássorozaton, tanulmányút és workshop-ok során próbáljuk megismertetni hallgatóinkkal a Bauhaus jelentőségét, máig tartó hatását. Több, mint 15 kurzuson gyakorlati feladatokon dolgoztunk, amelyek különbözőképpen kapcsolódtak a Bauhaushoz - vagy az ott készült ikonikus munkákat, szellemiségét, történetét dolgoztuk fel, vagy aktualizált feladatokban hatását vizsgáltuk.

A Bauhaus a modern művészeti oktató intézmények kiindulópontja, sok esetben ma is azok szerint a módszerek, feladattípusok szerint tanítunk, ahogy azt 100 éve Weimarban elkezdték. Az akkori aktuális vizuális és társadalmi problémák sokszor ma is kérdések egy művész, egy tervező számára - a Bauhaus Up! program során hallgatóink, mai fiatal művészek válaszait, vizuális megoldásait kerestük a témára.

Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar
Szigethy Anna DLA egyetemi adjunktus, programvezető
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Mit jelent 100 ével később a Bauhaus egy magyar egyetemen? Dokumentumfilm a Kaposvári Bauhaus Up! projekt folyamatáról.
Készítették: Halász Gábor és Sipos Bence, a Mozgóképkultúra és médiaismeret szak II. évfolyamos hallgatói Borbás Dávid irányításával.

A BAUHAUS NEKÜNK

készítette: HALÁSZ GÁBOR és SIPOS BENCE

A Bauhaus pedagógiai modell újraértelmezése a 100 éves évforduló alkalmából című, NTP-HHTDK-18-0038 azonositójú pályázat programja,
a hazai Tudományos Diákköri műhelyek és rendezvényeik támogatására meghirdetett pályázat keretében.

emmi logo   ntp logo feketefeher

rippl 2019 logo rgb

 

BAUHAUS UP! © 2019 Minden jog fenntartva!

nadas web design f up

Please publish modules in offcanvas position.