archív

 

BAUHAUS UP! KIÁLLÍTÁS A FUGÁBAN

 

a SZIE Kaposvári Campus Rippl-Rónai Művészeti Kar hallgatóinak munkái a Bauhaus kapcsán: feldolgozások, parafrázisok, újragondolások

A Rippl-Rónai Művészeti Kar a 2018-19-es tanévben a Bauhaus megalapításának 100. évfordulóját ünnepelte. Kiállításokon, előadássorozaton, tanulmányút és workshop-ok során próbáltuk megismertetni hallgatóinkkal a Bauhaus jelentőségét, máig tartó hatását; gyakran aktualizálva az egykori feladatokat, témákat. Több, mint 15 kurzuson gyakorlati feladatokon dolgoztunk, amelyek különbözőképpen kapcsolódtak a Bauhaushoz - vagy az ott készült ikonikus munkákat, szellemiségét, történetét dolgoztuk fel, vagy aktualizált feladatokban a művészet, a design mai helyzetét vizsgáltuk. Az akkori aktuális vizuális és társadalmi problémák sokszor ma is kérdések egy művész, egy tervező számára - a Buahaus Up! kiállítással be szeretnénk mutatni a hallgatók, mai fiatal művészek válaszait, vizuális megoldásait a Bauhaus inspirálta feladatokra.

bauhausup

Ahogy a Bauhausban is, mi is több műfajban, médiumban dolgoztunk, igyekeztünk minél több eszközt használni a feladatok kivitelezésénél: az elkészült anyagban szerepelnek videók, rajzok, fotók; helyspecifikus installációk, animációk, grafikák, kísérleti fotográfiák, dokumentumfilmek, konceptuális művek és performansz.

A kiállítási anyagon Appelshoffer Péter, Borbás Dávid, Ficzek Ferenc, Gimesi Judit, Gyenes Zsolt, Jónás Péter, Károly Sándor Áron, Kozma Péter, Mátis Rita, Molnár Ágnes Éva, Szabó Zsófia, Szalay Miklós, Szigethy Anna tanárok vezette kurzusokon dolgoztak a Fotográfia, Mozgóképkultúra, Látványtervező, Képalkotás, Elektronikus ábrázolás valamint a Képi ábrázolás szakok hallgatói - azaz majdnem mindenki a RIPPL-n.

megnyitó: szeptember 17. csütörtök, 18h, a kiállítást megnyitja: Baki Péter
záróesemény: október 2. péntek, online tárlatvezetés
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/628768317833601/
Bauhaus Up! programvezető, a kiállítás kurátora: Szigethy Anna

A kiállítás szeptember 12. szombattól október 5.-ig látogatható, szerda-hétfő 13-19 óráig, kedden zárva.
Fuga – Budapesti Építészeti Központ, Budapest 1052, Petőfi Sándor utca 5.
A kiállítás a Design Week Budapest 2020 programjának része.

Tovább a kategóriában: « BAUHAUS SZÖVEGEK

A Bauhaus pedagógiai modell újraértelmezése a 100 éves évforduló alkalmából című, NTP-HHTDK-18-0038 azonositójú pályázat programja,
a hazai Tudományos Diákköri műhelyek és rendezvényeik támogatására meghirdetett pályázat keretében.

emmi logo   ntp logo feketefeher

rippl 2019 logo rgb

 

BAUHAUS UP! © 2019 Minden jog fenntartva!

nadas web design f up

Please publish modules in offcanvas position.