archív

 

BAUHAUS PLAY

 

Szövegkompozíciók a Bauhaus elveinek használatával.

Nem ugrottunk fejest a végső eszmék 20. századi mély tavába. A hallgatók a BAUHAUS stílusra reflektáltak. A recept: használd a három alapvető színt, a három szabályos mértani formát! A komponálás, tipográfia idézze ama mértani hőskort. 1919–32: az eszmélkedés rövid ideje a sok később alkotott betű, kompozíciós elv és hatás tapasztalati anyagából visszanézve játékosnak, idealistának, végletesnek, sőt pikírten fogalmazva, együgyűnek hat. Igazán nem tehetünk róla, ha tervezőművészként mosolyra görbül ajkunk. De vajon ez az irónia fullasztó mocsár-e, vagy csak éltető levegő? A BAUHAUS megvalósult projektjei számunkra alapgondolatok – olyan természetesek, hogy észre sem vesszük, de az egykori idealista harsonák ma már talán bántják a fülünket.

Készítették a Látványtervező BA szak és az Elektronikus ábrázolás III. évfolyamos hallgatói, a Fotográfia BA szak II. éves hallgatói Szalay Miklós irányításával és részvételével:
Berta Fanni, Börzsönyi Noémi, Hegedüs Vid Valentin, Kalmár Fruzsina, Kondricz Ákos, Molnár Bence, Nagy Dorottya, Németh Sára, Piros Adél, Szakács Vivien, Vass Edina.

A Bauhaus pedagógiai modell újraértelmezése a 100 éves évforduló alkalmából című, NTP-HHTDK-18-0038 azonositójú pályázat programja,
a hazai Tudományos Diákköri műhelyek és rendezvényeik támogatására meghirdetett pályázat keretében.

emmi logo   ntp logo feketefeher

rippl 2019 logo rgb

 

BAUHAUS UP! © 2019 Minden jog fenntartva!

nadas web design f up

Please publish modules in offcanvas position.