archív

 

BAUHAUS UP! 2. kiállítási dokumentáció

 

RIPPL Galéria
RRMK, Kaposvár
2019. május 8.-23.

A 2018-19-es tanév tavaszi félévében több, mint 15 kurzuson különböző feladatokban foglalkozunk a Bauhaussal. Ezek egy része a Bauhaus tanáraihoz, történetéhez, konkrét műtárgyakhoz, egykori feladatokhoz kötődők, mint például multimédia tervezés Hommage á Moholy-Nagy címmel, kísérletezés analóg fotótechnikákkal, fény-tér installációk elkészítése, ismeretterjesztő filmek a Bauhaus magyarországi történetéről vagy ikonikus tárgyak és alkotások feldolgozása.

A feladatok másik nagy csoportja pedig a Bauhaus által inspirálódva mai problematikákat feszeget, mint személyes tárgykultúránk, fogyasztói társadalomra adott válaszaink, kísérleti tipográfiai plakátok, az idő fogalmának körüljárása installációkban vagy társadalmi problémák feldolgozása experimentális fotósorozatokban. Az elkészült anyagokból májusban rendezünk kiállítást és eseményt Kaposváron, egy válogatott anyagot pedig Budapesten szeretnénk kiállítani egy későbbi időpontban.

Ahogy a Bauhausban is, mi is minél több műfajban, médiumban dolgoztunk, igyekeztünk minél több eszközt használni a feladatok kivitelezésénél: a kiállításon szerepelnek videók, festmények, rajzok, nyomatok, fotók; helyspecifikus installációk, kísérleti fotográfiák, tanulmányrajzok, konceptuális művek és performansz. A hallgatói munkákat a megnyitó eseményen az Éneklő Akadémia Természetes mozgások (Bauhaus-bumm kontra polgári pukk) performanszának bemutatója egészíti ki.

FOTÓK: HALÁSZ GÁBOR és SZIGETHY ANNA

A Bauhaus pedagógiai modell újraértelmezése a 100 éves évforduló alkalmából című, NTP-HHTDK-18-0038 azonositójú pályázat programja,
a hazai Tudományos Diákköri műhelyek és rendezvényeik támogatására meghirdetett pályázat keretében.

emmi logo   ntp logo feketefeher

rippl 2019 logo rgb

 

BAUHAUS UP! © 2019 Minden jog fenntartva!

nadas web design f up

Please publish modules in offcanvas position.